Pont tot Park is de kern van IJmuiden! We willen die kern samen opknappen en verbeteren. Ons doel is om een fijne en duurzame leefomgeving te creëren waarin het goed wonen is.

Onze plannen

Bij Pont tot Park werken we aan vijf belangrijke onderdelen:

 

Wonen:

Iedereen verdient een goede en comfortabele plek om te wonen en er moeten genoeg woningen beschikbaar zijn. Daarom zullen we zo’n 1500 duurzame woningen bouwen. Woningen die klaar zijn voor de toekomst, maar waarbij we rekening houden met de geschiedenis van IJmuiden.

Mooie omgeving:

Thuiskomen is als er genoeg ruimte is om je te ontspannen, te genieten en om elkaar te ontmoeten. We maken buurten aantrekkelijk met fijne parken, speeltuinen en sportplekken.

Duurzame leefkwaliteit:

IJmuiden wordt omringd door natuur en daar zorgen we goed voor. Door voor slimme en groene oplossingen te kiezen kunnen we energie besparen en goed omgaan met water, zodat bijvoorbeeld heftige regenbuien voor minder overlast zorgen.

Reizen:

Je zo makkelijk mogelijk verplaatsen, betekent dat er voldoende fietspaden en fijne wandelpaden zijn en misschien zelfs nieuwe manieren van vervoer.

Samenwerken:

Jouw ideeën zijn belangrijk voor het maken van de nieuwe plannen. Daarom zijn we blij als je met ons mee wilt denken. Schrijf je in op deze site en we houden je op de hoogte en nodigen je uit. Natuurlijk ben je ook welkom op het projectbureau om binnen te lopen en je ideeën met ons te delen.

 

De toekomst van Pont tot Park

We staan aan het begin van een spannend avontuur met Pont tot Park. We zijn nog maar net van start met deze veelbelovende ontwikkelingen; nieuwe huizen, groene plekken, en nog veel meer om IJmuiden mooier en leefbaarder te maken.

We nodigen je van harte uit om mee te doen. Samen met jou werken we aan een geweldige toekomst voor IJmuiden!

Schrijf je in!

Het ontwikkelperspectief

Onderstaand vind je een verkorte versie van het ontwikkelperspectief. In het ontwikkelperspectief staat ons beeld van hoe IJmuiden er in 2040 uit zou kunnen zien op basis van verschillende thema’s. We gaan hier graag met je over in gesprek de aankomende maanden. Op basis van alle reacties en de gesprekken die we gaan voeren, maken we dit perspectief compleet. Dit perspectief is dan de basis voor de ontwikkeling van de verschillende deelgebieden. Voor elk deelgebied dat in ontwikkeling gaat, gaan we opnieuw in gesprek. Elk deelgebied zal uit verschillende projecten bestaan. Voor elke project gaan we ook in gesprek. Zo worden de plannen dus steeds concreter.

Als jij je inschrijft op deze site ontvang je de enquête. Binnenkort is het projectbureau op de Lange Nieuwstraat open. We laten je weten op welke dagen we aanwezig zijn zodat je binnen kan komen lopen. Heb je nu een vraag dan kan je een mail sturen naar info@ponttotpark.nl

Ontwikkelperspectief

Wil jij ook een indruk krijgen van hoe IJmuiden er in 2040 uit zou kunnen zien?

Bekijk dan hier het Ontwikkelperspectief