Het gebied van Pont tot Park wordt een gezellige plek waar je de diversiteit van de omgeving kunt ervaren en deel kunt uitmaken van een levendige gemeenschap.

Tussen de Kanaaldijk, Minister van Houtenlaan, Heerenduinweg en het Stadspark, is van alles te ontdekken en te beleven! Aan de ene kant geniet je van de prachtige natuur van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. En aan de andere kant het geweldige uitzicht aan de Kanaaldijk met het enorme sluiscomplex, het imposante Tata Steel en de grote schepen die voorbij varen.

In het gebied vind je ook een mooie mix van culturen. Aan de ene kant staat de Moskee en aan de andere kant liggen Velsen-Zuid, Velserbeek en natuurlijk het Telstarstadion. Er is altijd wel iets interessants te zien, te doen en te beleven!

Het is een plek waar je kunt genieten van het beste van beide werelden: de levendige bedrijvigheid van het sluisgebied en de rust van de natuurlijke omgeving. Of je nu houdt van het bekijken van schepen die voorbij varen, wandelen in de groene omgeving of gewoon ontspannen in een van de parken, hier vind je voor elk wat wils.

Het gebied biedt ook veel mogelijkheden om te genieten van lokale voorzieningen. Je bent dicht bij winkels, restaurants en andere recreatieve faciliteiten, zoals het zwembad De Heerenduinen, maar ook het strand en steden als Beverwijk, Haarlem, Amsterdam en Alkmaar. Kortom, alles binnen handbereik!