22 juli 2024
Geplaatst door TeamPontTotPark
Uitgelicht

Wendy Nooitgedacht is meer dan een ruimte met ‘vintage’ spulletjes aan de Lange Nieuwstraat. Het is een plek waar mensen samenkomen, creatief bezig zijn, en genieten van de sfeer van vroeger. Wendy Dekker vertelt over haar ondernemersreis, haar dromen voor de toekomst en hoe ze het centrum van IJmuiden weer tot leven wil laten komen.

Wendy's avontuur begon toen ze stopte met haar werk als casemanager in de verslavingszorg. Tijdens een verblijf bij een vriendin in Frankrijk raakte ze betoverd door de sfeer van brocante markten. Het herinnerde haar eraan dat ze met haar moeder vaak kringloopwinkels bezocht. Het was haar moeder die haar zo leerde dat je op een duurzame manier iets unieks kunt vinden en er een persoonlijk en bijzonder interieur mee kunt creëren. Dit werd de vonk voor haar eigen project: Wendy Nooitgedacht.

Terug in Nederland zette ze een dappere stap. Ze verruilde de zekerheid van haar baan voor de onzekere, maar bevrijdende wereld van het ondernemerschap. Zonder een traditioneel plan, maar met een hart vol passie en een scherp oog voor vintage parels, creëerde ze haar eigen paradijs.

Meer dan vintage

Wendy Nooitgedacht is meer dan een plek waar je unieke vondsten scoort. Het is een beleving, een warme ontmoetingsplek waar vintageliefhebbers, creatieve geesten en buurtbewoners samenkomen. De sfeer is authentiek en uitnodigend, met een knipoog naar vervlogen tijden. Vintage meubels, verweerde koffers, sfeervolle lampen en unieke accessoires sieren de ruimte. Maar daarnaast is er ook een prominente plek voor lokale kunstenaars.

Maar Wendy wilde meer. Ze creëerde een bruisende plek waar verbinding, inspiratie en creativiteit centraal staan. Naast de verkoop uit haar magazijn, organiseert ze er verschillende activiteiten:

  • Gezellige ruilbieb: Boeken krijgen een nieuw leven, terwijl mensen elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen.
  • Knusse theemiddagen: Locals en nieuwkomers van verschillende generaties komen samen om te ontspannen, te kletsen en te genieten van elkaars gezelschap.
  • Creatieve workshops: Deelnemers worden kunstenaars en creëren unieke kunstwerken tijdens gezellige workshops onder deskundige begeleiding.

Een ode aan IJmuiden

De liefde voor IJmuiden spat van Wendy af. Als geboren en getogen IJmuidenaar, voelt ze een diepe connectie met haar rauwe charme en unieke karakter. Ze droomt van een bruisend centrum waar creativiteit, verbinding en authenticiteit centraal staan. Weg met de grijze monotonie en focus op winkelketens. In plaats daarvan wil ze een plek creëren waar lokale ondernemers hun passie en hun ruimtes delen, waar je schatten en sfeer kunt vinden en waar iedereen zich thuis voelt.

De hobbels van een startende ondernemer

De weg van een ondernemer is nooit zonder hobbels, zeker niet als je net begint. Onzekerheid over de toekomst van het pand is bijvoorbeeld een risico voor Wendy. Maar ze laat zich niet ontmoedigen. Met haar aanstekelijke enthousiasme, creativiteit en ontembare doorzettingsvermogen bewandelt ze haar eigen pad.

Een inspiratie voor mensen met een droom

Wendy Nooitgedacht is een inspirerend voorbeeld van hoe je je dromen kunt najagen, ongeacht je leeftijd of achtergrond. Met lef, creativiteit en een flinke dosis passie kun je iets unieks creëren en een positieve impact maken op de wereld om je heen.

Wendy’s boodschap voor ondernemers

‘Volg je hart! Wees niet bang om risico's te nemen en ga voor wat je echt wilt. Het pad is misschien niet altijd makkelijk, maar met passie, creativiteit en doorzettingsvermogen kun je alles bereiken. En vergeet onderweg niet te genieten van de reis, dat doe ik zelf ook!’

Wendy's verhaal sluit perfect aan bij de doelstellingen van Pont tot Park. We streven naar een aantrekkelijk en leefbaar IJmuiden Centrum, waar creativiteit, ontmoeting en beleving centraal staan. En waar ondernemerskracht en enthousiasme het verschil maken. Wendy's bevlogenheid en haar unieke concept zijn een waardevolle toevoeging aan onze missie.