15 april 2024
Geplaatst door TeamPontTotPark
Uitgelicht

Op 1 en 2 juni doet Pont tot Park mee aan de Kunstroute 2024! Tijdens dit evenement kun je in het projectbureau aan de Lange Nieuwstraat niet alleen kennismaken met ons project, maar ook de prachtige werken bewonderen van twee lokale kunstenaars: John van den Goorbergh en Marleen Brand.

Pont tot Park blaast nieuw leven in het centrum van IJmuiden. We creëren aantrekkelijke en levendige plekken waar mensen graag samenkomen, wonen en recreëren. Kunst, creativiteit en verbeeldingskracht spelen hierbij een belangrijke rol.

Tijdens de Kunstroute 2024 kun je in ons projectbureau twee kunstenaars uit Velsen ontmoeten:

  • Marleen Brand: In haar ruimtelijke werk verkent Marleen de kracht van hergebruikte materialen. Met speelse creativiteit en een focus op de menselijke connectie creëert ze sculpturen die zowel vrolijk als diepzinnig zijn.
  • John van den Goorbergh: Met oog voor detail vereeuwigt John de schoonheid van de alledaagse wereld in zijn tekeningen, schilderijen en grafiek. Van realistische landschappen tot symbolische abstracties, zijn werk nodigt uit tot verwondering en reflectie.

Kunst als aanjager voor verbinding

Kunstwerken zijn meer dan alleen decoratie. Ze geven karakter aan een plek, vertellen verhalen en nodigen uit tot interactie. In Pont tot Park integreren we kunst dan ook in de openbare ruimte. Zo inspireren we tot nieuwe ideeën, bevorderen we de saamhorigheid en creëren we een unieke identiteit voor het centrum.

De kracht van verbeelding en creativiteit

De transformatie van het centrum van IJmuiden vraagt om meer dan traditionele oplossingen. We omarmen verbeeldingskracht om buiten de gebaande paden te denken en creativiteit om innovatieve en duurzame antwoorden te vinden op ingewikkelde uitdagingen. Zo zorgen we voor een leefomgeving die aantrekkelijk een duurzaam is.

Samenwerking: de sleutel tot succes

De sleutel tot het succes van Pont tot Park ligt in samenwerking. We betrekken bewoners, kunstenaars, scholieren, ondernemers en andere stakeholders bij het gehele proces. Door samen te dromen, te ontwerpen en te creëren, zorgen we dat Pont tot Park een plek wordt waar iedereen zich thuis voelt.

Kunstroute 2024

De kunstroute 2024 wordt georganiseerd door Beeldend Kunstenaars Velsen. Meer over hen en over de deelnemende kunstenaars kun je lezen op hun website.

Zien we je op 1 of 2 juni?

We kijken er naar uit om je tijdens de kunstroute in het projectbureau te ontvangen. Laat je verrassen door de kunstwerken, ga in gesprek met de kunstenaars en ontdek onze visie op de transformatie van het centrum van IJmuiden.

Data & tijden

  • Zaterdag 1 juni: 12:00 - 17:00 uur
  • Zondag 2 juni: 11:00 - 16:00 uur

Locatie

Projectbureau Pont tot Park
Lange Nieuwstraat 41
1951 AA IJmuiden