11 januari 2024
Geplaatst door TeamPontTotPark
Uitgelicht

Op een frisse woensdagmiddag, 10 januari, kwamen ongeveer 25 enthousiaste mensen samen in het gezellige projectbureau voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Ook wethouder Sander Smeets was aanwezig.

Voor de kerstdagen hadden we in het projectbureau een kerstboom geplaatst, waar bewoners en ondernemers hun dromen en wensen voor de openbare ruimte konden delen. Dit bleek een groot succes. Tijdens de bijeenkomst maakte de wethouder bekend welk idee we op dit moment gezamenlijk willen realiseren: meer groen. De identiteit van de persoon achter dit idee blijft nog even een mysterie, maar we zijn dankbaar voor zijn of haar betrokkenheid. We vinden het heel fijn als u contact met ons op wilt nemen.

Waardevolle ideeën

Een speciaal moment was er voor een heer die verschillende waardevolle ideeën had ingebracht, zowel voor aanpassingen van de Lange Nieuwstraat als het idee voor een gebouw als Forum in Groningen, waar allerlei exposities kunnen plaatsvinden, films gedraaid worden met een medialab en een bibliotheek. Hij werd in het zonnetje gezet als waardering voor zijn deelname. Ook al kunnen we dit soort grote ideeën niet direct uitvoeren, we verzamelen alle ingebrachte wensen en zullen ze zeker nader overwegen in de plannen.

Boeiende gespreken

De nieuwjaarsbijeenkomst zelf zorgde voor levendigheid en boeiende gesprekken in de ‘huiskamer’ van het projectbureau waar ook de actuele zorgen en wensen besproken werden. Met name de bezorgdheid over huurwoningen met zorgindicaties en de beperkte mogelijkheden voor verhuizingen kwam naar voren. Tegelijkertijd werden positieve voorstellen gedaan, zoals verbeterde mobiliteit, meer groen in de omgeving en het streven naar meer eenheid in de wijken.

Steeds meer mensen betrokken

De betrokkenheid van de aanwezigen laat zien dat steeds meer mensen actief deelnemen aan de ontwikkelingen in het projectgebied. Wethouder Sander Smeets benadrukte in zijn toespraak zijn enthousiasme over alle inbreng en moedigde verdere betrokkenheid aan. Als onderdeel van deze groeiende gemeenschap nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan de gesprekken en ideeën te delen, want alleen samen kunnen we werken aan een toekomst die niet alleen voldoet aan wensen en behoeften, maar ook wordt gedragen door de inwoners en ondernemers uit het gebied zelf.

U bent welkom in het projectbureau op woensdag, donderdag en zaterdag tussen 11:00 en 18:00 uur. Als u vragen of ideeen hebt en u bent niet in staat om langs te komen dan kunt u ons ook via de mail bereiken: info@ponttotpark.nl