14 december 2023
Geplaatst door TeamPontTotPark
Uitgelicht

Op 13 december hebben we voor de tweede keer met succes met betrokken mensen gesproken over de toekomst van IJmuiden. Deze keer hebben we samen gedroomd over de gewenste voorzieningen in het projectgebied.

Wij willen dat iedereen kan meedenken over hoe IJmuiden er in de toekomst uit moet zien, zowel op korte als op lange termijn. Daarom organiseren we verschillende soorten bijeenkomsten en plekken waar je jouw ideeën met ons kunt delen. We voeren gesprekken met belangrijke beslissers, organiseren informatieavonden, je kunt reageren op een vragenlijst bij de inschrijving op onze website, ons volgen via sociale media of ons bezoeken in het projectbureau, waar je vragen kunt stellen en een praatje kunt maken.

Ideeën verzamelen

Op 20 september zijn we begonnen met het verzamelen van allerlei ideeën. Daarna hebben we op 29 november en 13 december gespreksavonden gehad over wonen en voorzieningen. Tijdens deze gesprekken hebben we dieper gesproken over wat de mensen in IJmuiden belangrijk vinden.

Onderwerp van gesprek op 13 december

Bij de gespreksavond op 13 december ging het over voorzieningen, zoals plekken en dingen die handig zijn. We hebben gesproken over wat er al is en wat belangrijk moet blijven, zoals het gemeentehuis, de watertoren, de schouwburg en de viskraam van Kaatje.

We hebben ook nagedacht over nieuwe voorzieningen die we kunnen toevoegen, zoals buurthuizen, buurtwinkels, sportveldjes, plekken om te skaten, speeltuinen voor kinderen en zelfs ideeën om zorg- en buurtvoorzieningen te combineren met plekken voor horeca en cultuur.

En tot slot hebben we gekeken naar de overgangszone op de Lange Nieuwstraat, het gebied vanaf de HEMA tot Grand café Staal. Daar willen we geen horeca en winkels, maar wat we dan wel precies willen, willen we samen bedenken.

Doe ook mee!

Wil je meer weten of heb je zelf ideeën? Kom dan naar onze volgende bijeenkomst in januari! Daar vertellen we wat we tot nu toe hebben besproken en wat de volgende stappen zijn. Binnenkort laten we je weten wanneer dit zal zijn. Dit is jouw kans om te zeggen wat jij belangrijk vindt voor IJmuiden. Of je nu al eerder hebt meegepraat of niet, jouw stem telt. Samen bouwen we aan een mooie toekomst voor IJmuiden.